Странице

недеља, 12. март 2017.

Pasulj sa ćuftama

Potrebno je:

  • 1/2 kg pasulja
  • 2 lista lovora
  • voda
  • suvi biljni začin
  • biber

Za zapršku:

  • 1 glavica sitno iseckanog, crnog luka
  • 4 češnja sitno iseckanon, belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprike

Za čufte:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • suvi biljni začin

I još:

  • ulje

Priprema

1. Pasulj naliti sa hladnom vodom i staviti da prokuva. Kada provri, prosuti vodu i naliti, ponovo, sada sa vrelom vodom. Dodati lovor i staviti da se kuva.
2. Ćufte: U vanglicu staviti mleveno meso, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk, jaje, prezle, senf, pecivo, biber i suvi biljni začin, po ukusu. Dobro rukom zamesiti. Vlažnim rukama praviti veće ćufte.
3. U dublji tiganj ( ja sam koristila vok) sipati ulje, zagrejati ga, pa poređati ćufte i pržiti. Kada porumeni jedna strana, okrenuti da i druga srtana dobije rumenu boju. Pržene ćufte izvaditi u tanjir i držati na toplom.
4. Zaprška: U ulje, gde se pržilo ćufte, staviti sitno iseckani beli i crni luk. Propržiti da luk omekša. Dodati brašno i promešati. Ostaviti minut da se brašno proprži, pa ubaciti alevu papriku. Promešati i sipati u skuvani pasulj. U pasulj dodati biber i suvi biljni začin, po ukusu.
5. Tako pripremljen pasulj preručiti u odgovarajući pleh, prethodno podmazan uljem. Po površini poređati ćufte i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu da se peče, oko pola sata, na 190 stepeni. Poslužiti sa salatom, po vašoj želji.

Нема коментара:

Постави коментар