Странице

среда, 29. март 2017.

Pikantne makarone

Potrebno je:

  • 350 g makarona (ili špageta)
  • 50 g prezli
  • 150 g izrendanog kačkavalja
  • 150 g izrendanog sira
  • 1 sitno iseckana, sveža, ljuta papričica
  • 4 jajeta
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 50 ml ulja

Priprema

1. Makarone staviti da se skuvaju, sa dodatkom kašike ulja i dve kašičice soli.
2. U dubljoj posudi razbiti jaja i žicom za mućenje ih umutiti. Dodati 100 g izrendanog kačkavalja, izrendani sir, iseckanu papričicu, pasirani paradajz i ulje, pa kašikom sve sjediniti. Na kraju dodati pecivo, pa i njega sjediniti sa ostalim sastojcima.
3. Skuvane makarone procediti i isprati ih pod mlazom tople vode. Dodati makarone u smesu sa jajima. Dobro promešati.
4. Uzeti pleh, vel. 35x20 cm, pa ga dobro podmazati uljem. Po dnu pleha sipati prezle, pa izručiti smesu sa makaronama. Poravnati i, po vrhu, posuti sa ostatkom izrendanog kačkavalja (50 g).
5. Staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, da se zapeče, dok ne dobije rumenu boju. Ukusno je toplo i hladno (ako ostane).

Нема коментара:

Постави коментар