Странице

петак, 31. март 2017.

Pileća krilca u marinadi sa kurkumom

Potrebno je:

  • 1,5 kg pilećih krilaca

Za marinadu:

  • 3 kašike kiselog mleka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike kečapa
  • 3 kašike senfa
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 čena sitno iseckanog, belog luka
  • 3 kašičice meda
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašike čili sosa
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema

1. Pileća krilca oprati i ostaviti da se ocede od vode.
2. Marinada: U dublju posudu staviti: Kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje, kečap, senf, soja sos, iseckani beli luk, med, peršun, origano, kurkumu, suvi biljni začin i čili sos (čili sos može da se izostavi, ukoliko se ne jede ljuto).
3. Smesu, dobro, kašikom sjediniti. U pripremljenu marinadu stavljati pileća krilca, jedno po jedno i dobro ih uvaljati u, pripremljenu, marinadu. Poklopiti i ostaviti u frižider, da odstoje dva sata.
4. Na dno velikog pleha, od električnog šporeta, staviti pek papir, pa rasporediti pileća krilca, zajedno sa marinadom.
5. Staviti da se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada porumene, izvaditi pleh, okrenuti krilca, smanjiti temperaturu na 190 stepeni i ostaviti da krilca dobiju rumenu boju i sa druge strane.
6. Poslužiti ih uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар