Странице

понедељак, 06. март 2017.

Piletina sa kurkumom

Potrebno je:

  • 600 g belog pilećeg mesa

Za marinadu:

  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 30 ml sveže isceđenog soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema

1. Meso podeliti na četiri šnicle. Šnicle staviti na kuhinjski papir ili kuhinjsku krpu i dobro pokupiti vodu.
2. Marinada: Sve sastojke za marinadu staviti u manju činiju i dobro sjediniti. Svako parče mesa dobro sa četkicom premazati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u frižideru, dva sata.
3. Gril tiganj malo podmazati uljem i staviti da se dobro ugreje. Možete meso ispržiti i u teflonskom tiganju, sa malo ulja. Meso pržiti na srednjoj temperaturi. U toku prženja meso više puta okretati.
4. Prženo meso poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар