Странице

среда, 15. март 2017.

Piletina u paradajz sosu

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa, bez kostiju
  • 300 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 sveža ljuta papričica
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na sitne kockice. Crni luk iseći na rebarca, šampinjone na polovine ili četvrtine (zavisi od veličine šampinjona), beli luk sitno iseći i papričicu iseći na kockice.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da se prži. Posuti ga sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada meso promeni boju ubaciti isečeni crni luk. Dinstati, na tihoj temperaturi, dok ne ispari voda, koju je meso pustilo.
3. Zatim dodati isečene šampinjone, beli luk i ljutu papričicu. Nastaviti sa dinstanjem. Kada, po drugi put ispari voda, sada koju su pečurke pustile, ubaciti pasirani paradajz i dobro promešati. U vodi rastvoriti brašno, pa dodati u jelo.
4. Sve dobro promešati, ubaciti navedene začine, probati i, ako treba, još dosoliti. Poslužiti uz bareni pirinač (u koji je dodata jedna kašičica karija) i, naravno, nezaobilazni Staropramen. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар