Странице

петак, 31. март 2017.

Pita sa krem sirom

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora za pitu

Fil:

  • 400 g feta sira
  • 250 g krem sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašičice soli

...i još:

  • ulje

Priprema

1. U dublju posudu staviti feta sir, pa ga viljuškom izdrobiti. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i jaja, i, viljuškom, umutiti da bude penasto. Zatim dodati jogurt, pecivo i so, pa sve, dobro, sjediniti.
2. Na radnoj površini raširiti jednu koru, popskati je uljem i naneti dve kašike fila. Razmazati po celoj kori. Uzeti dužu stranu kore i preklopiti je do pola kore. Isto uraditi i sa drugom stranom. Poprskati sa uljem i vrlo tanko premazati filom (toliko tanko samo da ne bude suva kora). Preklopiti jednu stranu preko druge, premazati uljem i preklapati, da se dobije trougao.
3. Dobijeni trougao staviti u podmazani pleh. Nastaviti sa mazanjem kora dok ima materijala. Poređanu pitu premazati sa ostatkom fila i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 stepeni i ispeći do kraja.
4. Pečenu pitu izvaditi i ne pokrivati. Sačekati da se malo prohladi i poslužiti uz jogurt.

Нема коментара:

Постави коментар