Странице

четвртак, 16. март 2017.

Podvarak sa dimljenim pilećim mesom

Potrebno je:

  • 1kg iseckanog, kiselog, kupusa
  • 2 veće šargarepe
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 300 g dimljene, mesnate, slanine
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašika aleve paprike
  • 6 pilećih, dimljenih, bataka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Šargarepu i crni luk iseckati na kockice i staviti na, zagrejano, ulje, da se dinsta. Slaninu iseći na kockice i staviti da se i, ona, prži. Kupus dobro iscediti (ako je dosta kiseo isprati ga u hladnoj vodi) i, kada luk i šargarepa malo omekšaju, a slanina pusti svoju aromu, ubaciti kupus.
2. Dodati biber i lovorov list. Kupus pržiti na tihoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok ne omekša. Po potrebi dolivati po malo, vrele, vode.
3. Kada je kupus omekšao, posuti ga sa alevom paprikom i promešati. Suvi biljni začin dodati po ukusu. Po površini podvarka poređati dimljene, pileće, batake i pritisnuti ih, da do polovine upadnu u kupus.
4. Podvarak staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, da se zapeče, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар