Странице

четвртак, 09. март 2017.

Spanać, sir i jaja

Potrebno je:

  • 1/2 kg spanaća
  • 200 g sira
  • 100 ml mleka
  • 50 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 čaša (180 g) kisele pavlake
  • 50 g maslaca
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Očistiti spanać i iseckati, ali ne, sasvim, sitno. Iseckani spanać propržiti na malo ulja.
2. U, odgovarajuću, posudu, staviti sir, pa ga viljuškom izmrviti. Dodati mleko, jogurt i kiselu pavlaku i, žicom za mućenje, dobro sjediniti. Na kraju dodati jaja i umutiti. Biber i suvi biljni začin dodati po ukusu.
3. Pripremljenu smesu sa jajima izručiti u posudu sa proprženim spanaćem i promešati.
4. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i sa vrlo malo ulja ga premazati. U pleh sipati smesu sa spanaćem i, ravnomerno, je rasporediti. Preko iseckati maslac, na kockice. Staviti u, zagrejanu, rernu da se jelo zapeče.
5. Kada spanać porumeni izvaditi ga i poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Нема коментара:

Постави коментар