Странице

среда, 29. март 2017.

Torta sa jagodama i piškotama

Potrebno je:

  • 200 g piškota sa kakaom
  • 100 g običnih piškota
  • mleko (ili sok) za natapanje piškota

Fil:

  • 2 kesice krem šlaga od vanile
  • 300 ml mleka
  • 300 g sitnog sira
  • 400 g kisele pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 kesice želatina

... i još:

  • 600 g očišćenih i iseckanih jagoda

Za ukrašavanje:

  • 200 g belog šlag krema
  • 350 ml mleka
  • crvena prehrambena boja (nekoliko kapi)

Priprema

1. Fil: U dublju vanglicu umutiti šlag krem od vanile sa 300 ml mleka. U drugu posudu umutiti kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dodati sit i sve sjediniti. Pavlaku, sa dodacima, sipati u umućeni šlag krem i mikserom sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu i dodati u krem, uz neprestano mućenje mikserom.
2. Piškote sa kakaom samo provući kroz mleko (ili sok) i poređati u kalup sa obručem (vel. 28 cm) formirajući koru.
3. Na poređane piškote sipati pola fila, poravnati, pa posuti sa polovinom pripremljenih jagoda. Kašikom poravnati.
4. Preko staviti mešavinu običnih piškota i piškota sa kakaom.
5. Na kraju sipati drugu polovinu fila, poravnati i posuti sa ostatkom jagoda. Kašikom poravnati, pa ostaviti preko noći u frižideru.
6. Sutradan, nožem proći između torte i obruča, skinuti obruč i ukrasiti tortu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар