Странице

понедељак, 27. март 2017.

Torta sa jagodama

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g sitno iseckanog kikirikija
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g otopljenog margarina

Fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g sitnog (neslanog) sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kesice želatina
  • 800 g jagoda

Priprema

1. Mleveni keks staviti u dublju posudu. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki (ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira kora. Kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati uljem a ivice obložiti sa providnom folijom. Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati rukom).
2. Jedan deo jagoda iseći na pola i poređati ih (sečena strana okrenuta prema stranicama kalupa) u krug, uz kalup.
3. Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i sjediniti. Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umećeni fil. Mikserom sve sjediniti.
4. Od umućenog fila odvojiti jednu trećinu i 6 kašika (za ukrašavanje). U ostatak fila staviti iseckane jagode (odvojiti za ukrašavanje), promešati i staviti preko kore od keksa. Preko staviti odvojenu jednu trećinu belog fila. Poravnati i dekorisati sa odvojenih šest kašika fila i jagodama. Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na tacnu i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар