Странице

четвртак, 09. март 2017.

Voćni desert sa plazmom i višnjama

Potrebno je:

  • 1/2 l šlag krema
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 450 g plazme
  • 300 g očišćenih višanja
  • mleko

...još:

  • 100 g belog šlag krema
  • 100 ml kisele vode
  • 30 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema

1. Uzeti kalup, vel. 35x12x8cm, i celog ga obložiti providnom folijom.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja. U dublju posudu sipati šlag krem i čvrsto ga umutiti. Dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu i sjediniti. Na kraju dodati, pripremljeni, želatin i sve, dobro, sjediniti.
3. Plazma keks podeliti na četiri dela. U kalup poređati prvu četvrtinu plazme, koja se, malo, potopi u toplo mleko. Preko keksa staviti trećinu fila i, ravnomerno, ga rasporediti. Preko fila posuti trećinu višanja (prethodno, dobro, isceđenih). Višnje malo pritisnuti u fil.
4. Zatim ponovo ide keks - fil - višnje - keks - fil - višnje - keks. Deser prekriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider.
5. Narednog dana desert prevrnuti na tacnu za posluženje i skloniti foliju. Šlag krem umutiti sa kiselom voom i premazati samo površinu deserta. Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Kesi od zamrzivača, samo malo, odseći vrh, sipati rastopljenu čokoladu i išarati desert.

Нема коментара:

Постави коментар