Странице

петак, 07. април 2017.

Desert sa kumkvatom

Potrebno je:

  • 1 krem puding sa ukusom čokolade, bez kuvanja
  • 1 krem puding sa ukusom vanile, bez kuvanja
  • 200 ml slatke pavlake
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 700 ml mleka
  • 200 g kumkvata

Priprema

1. Krem puding umutiti, svaki posebno, sa po 350 ml mleka (ne dodaje se šećer).
2. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu. Dodati kiselu pavlaku i sjediniti.
3. Kumkvat iseckati na kockice (jedan deo ostaviti za ukrašavanje). Kumkvat je voće iz roda pomorandži. Plodovi su mali i jedu se sa korom. Pri kupovini birati manje plodove, jer su slađi i bez koštica. Ukus je fenomenalan - korica je ukus mandarine, a sočna sredina je mešavina ukusa pomorandže, limuna i grejpfruta.
4. U čašama za desert staviti deo pudinga sa čokoladom, zatim deo slatke pavlake. Preko slatke pavlake posuti iseckani kumkvat, pa staviti deo pudinga sa vanilom - slatka pavlaka - kumkvat - puding sa čokoladom - slatka pavlaka i ukrasiti kumvatom, isečenim na četvrtine.
5. Desert dobro rashladiti, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар