Странице

среда, 05. април 2017.

Domaći čokoladni puding

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 180 g šećera
  • 20 g kakaoa
  • 3 kašike gustina
  • 600 ml mleka
  • 180 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kapi esencije pomorandže
  • prstohvat soli

Priprema

1. Odvojiti belanca, u odgovarajuću posudu, i čvrsto ih umutiti, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i sjediniti sa, umućenim, belancima. Dodati, mešavinu, kakaoa i gustina i, dobro, umutiti. Razrediti sa 300 ml mleka (od 600 ml).
2. Čokoladu izlomiti, dodati iseckani margarin i staviti na, tihu, vatru da se rastopi. Rastopljenu čokoladu skloniti sa vatre i dodati ekstrakt vanile i esenciju pomorandže. Promešati.
3. Ostalih 300 ml mleka staviti da se ugreje. Vruće mleko, polako, sipati u smesu sa jajima, neprestano muteći. Dobijenu smesu vratiti, ponovo, na šporet i, na tihoj vatri, skuvati puding, uz neprestano mućenje.
4. U skuvani puding sipati rastopljenu čokoladu i vratiti na šporet, još 1-2 minuta.
5. Modlice za puding isprati hladnom vodom i sipati skuvani puding. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se, puding, prohladi na sobnoj temperaturi, pa modlice staviti u frižider, da se, puding, potpuno ohladi.
6. Izvaditi iz frižidera, skloniti foliju i puding prevrnuti na tacnu za posluženje. Skloniti modlice i poslužiti, domaći čokoladni, puding. Možete ga poslužiti sa kuglom sladoleda, ali izvrsno se slaže i sa jagodama.

Нема коментара:

Постави коментар