Странице

среда, 12. април 2017.

Grašak sa piletinom

Potrebno je:

  • 1 pakovanje (450 g) graška
  • 3 pileća bataka
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća crvena paprika
  • 1 veći krompir
  • 150 g šampinjona
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica đumbira
  • 2 kašike ajvara
  • 1 kašičica čili sosa
  • biozačin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Pileće batake začiniti biozačinom i biberom i staviti ih na zagrejano ulje, da se proprže.
2. Čim malo porumene izvaditi ih a u istu masnoću ubaciti, sitno iseckani, crni i beli luk.
3. Luk dinstati da malo omekša, pa dodati, na kockice, isečenu papriku i krompir.
4. Nastaviti sa dinstanjem, oko, pet minuta, pa ubaciti grašak, kukuruz šećerac i šampinjone, isečene na krupnije listiće. Dobro promešati i naliti belo vino. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu. nastaviti sa krčkanjem, na tihoj temperaturi, oko, pola sata.
5. Zatim dodati dve kašike ajvara, promešati, pa sipati pasirani paradajz. Promešati, dodati kurkumu, đumbir i čili sos. Dobro sjediniti, pa vratiti pileće batake. Krčkati pola sata.
6. Zatim izvaditi meso pa dodati kiselu pavlaku. Promešati, probati da li treba dodati još začina i vratiti piletinu. Krčkati pet minuta, skloniti i poslužiti. Naravno uz Staropramen. Prijatno i živeli!

Нема коментара:

Постави коментар