Странице

среда, 19. април 2017.

Marinirana svinjska rebra

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih rebara

Marinada:

  • 2 kašike soja sosa
  • 1/2 kašike meda
  • 2 kašike majoneza
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice kurkume
  • 2 kašičice sveže iseckane nane
  • 2 kašičice biozačina

...i još:

  • 1/2 kg krompira
  • 300 g šampinjona
  • 2 kašičice biozačina
  • 1 kesa za pečenje, vel. 35x40cm

Priprema :

1. Meso iseći na manje komade. Ko voli slanija jela, može meso da začini biberom i biozačinom, pre stavljanja u marunadu.
2. Marinada: U dublju posudu, sa poklopcem, staviti sve navedene začine za marinadu, pa dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. U pripremljenu marinadu stavljati, jedno po jedno, parče mesa i dobro ga uvaljati, u pripremljenu smesu. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, dva sata.
3. Krompir očistiti i iseći na četvrtine ili ako je krupan iseći ga na osmine. Isečeni krompir staviti u vanglicu, dodati pečurke, samo presečene na pola, posuti sa biozačinom (po ukusu) i dobro promešati.
4. Rernu ugrejati na 200 stepeni. Uzeti kesu i, u nju, izručiti mešavinu krompira i pečuraka. Ravnomerno rasporediti. Izvaditi marinirano meso iz frižidera, pa parčiće mesa rasporediti preko krompira. Ostatak od marinade, kašikom, preliti preko mesa. Kesu zatvoriti plastičnim dodatkom, koji se dobija uz pakovanje (mada ja dodatno privežem i koncem - jer mi se jedanput, prilikom pečenja, kesa otvorila), iglom je probosti u sredini (tankom iglom) i staviti je u odgovarajući pleh. Staviti da se peče, jedan sat.
5. Posle tog vremena izvaditi pleh, PAŽLJIVO iseći kesu (pazite - od velike pare možete da se izgorite) i poslužiti, uz salatu, po želji. Vrlo ukusan ručak, probajte. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар