Странице

петак, 21. април 2017.

Piletina sa majonezom i ruzmarinom

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg belog mesa (bez koske)

Za marinadu:

  • 200 g majoneza
  • 5 kašika gustog kiselog mleka
  • 2 kašike senfa
  • 2 veće grančice svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera

Priprema :

1. Meso iseći na šnicle.
2. Marinada: Za marinadu sve sastojke sjediniti u dubljoj posudi. Dodati iskidane listiće ruzmarina. U nedostatku svežeg ruzmarina ubaciti jednu kašičicu suvog.
3. Uvaljati svako parče mesa u marinadu i ostaviti u frižider jedan sat, da odstoji. U odgovarajući pleh izručiti meso, zajedno sa marinadom, rasporediti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni.
4. Kada meso porumeni po vrhu, izvaditi ga. Meso ne treba preokretati, jer bi se presušilo. Poslužiti sa prilogom i salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар