Странице

петак, 07. април 2017.

Posna proja sa sremušem

Potrebno je:

  • 350 g kukuruznog žutog brašna
  • 100 g pšeničnog integralnog brašna
  • 1/4 kockice kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice himalajske soli
  • 1/2 l gazirane vode
  • 2 kašike semenki, sirovog, suncokreta
  • 1/2 vezice sremuša

Priprema

1. Od 1/2 l gazirane vode odvojiti 100 ml i staviti da se zagreje. U zagrejanu vodu ubaciti, razdrobljeni, kvasac, promešati, i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati so, prašak za pecivo, semenke suncokreta i, pripremljeni, kvasac. Sipati ostatak gazirane vode i, varjačom, dobro promešati.
3. Sremuš sitno iseckati i ubaciti u testo. Sjediniti mešanjem, pa testo prebaciti u tepsiju, vel. 26cm, koja je, prethodno, cela obložena pek papirom. Poravnati testo i ostaviti da odmori, dok se rerna ne zagreje, na 200 stepeni.
4. U zagrejanu rernu staviti proju da se peče. Kada proja porumeni, izvaditi je (probati čačkalicom da li je pečena) i prekriti je kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi, pa je iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар