Странице

петак, 07. април 2017.

Posni gulaš sa šampinjonima

Potrebno je:

  • 400 g šampinjona
  • 1 srednji struk praziluka
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 veći paradajz
  • 2 sveže paprike
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 3 veća čena belog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 80 ml vode
  • 1 kašičica brašna
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2. Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
3. Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, testeninom.

Нема коментара:

Постави коментар