Странице

петак, 07. април 2017.

Posni hleb sa fantom

Potrebno je:

  • 250 g pšeničnog brašna
  • 250 g pšeničnog integralnog brašna
  • 2 kašičice himalajske soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika lana
  • 1 kašičica kima
  • 340 ml fanta soka
  • 1/2 kockice kvasca

Priprema

1. Od 340 ml soka odvojiti 100 ml i staviti da se zagreje. U topli sok ubaciti, izdrobljeni, kvasac i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati so, šećer, susam, lan, kim i, pripremljeni, kvasac, pa zamesiti sa ostatkom soka. Zamešeno testo ostaviti da naraste.
3. Kalup za hleb, vel. 30x12x8cm, obložiti pek papirom. Naraslo testo izručiti na, pobrašnjenu, radnu podlogu, i blago ga premesiti. Oblikovati valjak, od testa, i staviti ga u, pripremljeni, kalup. Prekriti testo kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Naraslo testo premazati, vrelom, vodom i staviti da se peče.
5. Pečeni hleb (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi, premazati vrelom vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti pet minuta, da odstoji. Zatim ga izvaditi iz kalupa, skloniti pek papir, a hleb umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi, pa ga poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар