Странице

среда, 12. април 2017.

Slane ružice

Testo:

  • 450 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 1 kašika jabukovog sirća
  • 1 jaje
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 kašičica soli

Fil:

  • sitan sir

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno, pa dodati sve navedene sastojke. Umesiti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
2. Zatim na, blago pobrašnjenoj, radnoj površini izručiti testo i razviti ga, 0,5cm debljine. Većom čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašičicu sitnog sira, pa skupiti krajeve testa i blago ih uvrteti
3. Kalupe za mafine dobro podmazati, pa poređati napravljene ružice. Premazati ih mešavinom žumanceta i malo mleka, pa staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
4. Kada porumene izvaditi kalup sa ružicama, ostaviti da se prohlade, pa ih izvaditi iz kalupa i poslužiti sa jogurtom.

Нема коментара:

Постави коментар