Странице

четвртак, 27. април 2017.

Svinjsko meso sa topljenim sirom

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa od buta
  • 400 g šampinjona
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 kutija topljenog sira
  • 1 kg krompira
  • 200 ml belog vina
  • 150 ml vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • sveže začinsko bilje
  • (bosiljak, ruzmarin, nana i mirođija)

Priprema :

1. Meso iseći na šnicle i začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Ostaviti jedan sat u frižider.
2. Krompir očistiti i iseći na četvrtne. Oprane šampinjone samo preseći na pola. Isečeno povrće staviti u dublju posudu, posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, pa dobro promešati. U pekač sipati krompir i šampinjone. Po vrhu staviti začinsko bilje.
3. Preko mešavine krompira i pečuraka poređati meso. Svako parče mesa premazati sa kiselom pavlakom.
4. Zatim uzeti topljeni sir, pa ga iseckati na kockice i rasporediti preko premazanog mesa.
5. Naliti sa vinom i vodom, poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni, 1,5 sat. Posle tog vremena izvaditi jelo iz rerne i poslužiti uz salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар