Странице

понедељак, 24. април 2017.

Tikvice sa tortilja čipsom

Potrebno je:

  • 550 g očišćenih i izrendanih tikvica
  • 100 g izdrobljenog sira
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica senfa
  • 1 glavica crnog luka (100 g)
  • 1 struk mladog crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g iseckane pileće salame
  • 2 kašike izrendanog parmezana
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 80 g mlevenog tortilja čipsa
  • 5 kašika prezli

Priprema :

1. Izrendane tikvice staviti u dublju posudu, posoliti sa pola kašičice soli, promešati i ostaviti da odstoje pola sata, da tikvice otpuste vodu.
2. Na tri kašike, zagrejanog, ulja staviti iseckani crni luk (stari i mladi) i iseckani beli luk. Propržiti da luk, malo, omekša. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Odstajale tikvice dobro rukama iscediti i staviti ih u dublju posudu, pa dodati izdrobljeni sir, jaja, senf, prašak za pecivo, iseckanu pileću salamu, parmezan, alevu papriku, mleveni biber, mleveni tortilja čips, prezle i, ohlađeni, proprženi luk. Sve dobro, viljuškom, sjediniti.
4. U tiganj sipati ulje, 1 cm visine, i staviti ga da se ugreje. Pripremljenu smesu sa tikvicama kašikom zahvatati (kašiku uvek umočiti u ulje) i spuštati u zagrejano ulje. Po vrhu kašikom malo pritisnuti da se dobije ovalni oblik. Tikvice pržiti na umerenoj temperaturi, da ne bi naglo porumenele, a sredina da ostane nepržena.
5. Pržene tikvice vaditi na kuhinjsku salvetu da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih uz kiselo mleko, kiselu pavlaku, a odlične su i kao prilog uz prženo meso.
Savet :
Ja nisam dodavala so, pošto su sir i parmezan bili slani, ako je potrebno, dodati soli po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар