Странице

среда, 05. април 2017.

Tortilje sa piletinom i tartar sosom

Tortilje:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ulje

Domaći tartar sos:

  • 100 g majoneza
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 struk sveže mirođije

Fil za tortilje:

  • 300 g belog pilećeg mesa
  • 4 struka mladog crnog luka
  • 2 veća češnja belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 200 g kukuruza šećerca, iz konzerve
  • 200 g crvenog pasulja, iz konzerve
  • 250 ml pasirani paradajz
  • biozačin
  • biber

Za premazivanje tortilja:

  • 130 g kisele pavlake
  • 4 kašike pasiranog paradajza
  • 1 kašika koncetrata paradajza

...i još:

  • 150 g izrendanog kačkavalja
  • 2 kašike izrendanog parmezana

Priprema

1. Tortilje: U vanglicu staviti brašno, pa dodati so, pecivo, ulje i mleko. Zamesiti testo i prebaciti ga na, nauljenu, radnu površinu (brašno se više ne koristi). Testo formirati u oblik valjka i iseći ga na šest delova, od kojih se formiraju jufkice.
2. Providnu foliju razvući preko stola (dužina folije - da se stavi jufkica, preklopi se i razvije u obliku kruga) i celu je premazati uljem (četkicom). Staviti na sredinu jufkicu, preklopiti sa folijom i preko folije, oklagijom, razviti što tanju koru.
3. U pleh za palačinke, vel. 26cm, sipati dve kašičice ulja i staviti da se ugreje, na srednjoj temperaturi. Kada se ulje ugrejalo, staviti, pomoću nauljanih ruku, razvučenu koricu da se prži. Dok se tortilja prži, vi razvijate drugu koricu (za svaku koricu se u tiganj sipa po dve kašičice ulja). Testo se prži 1-2 minuta, pa ga okrenuti na drugu stranu, da i ona porumeni. Pržene tortilje umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade.
4. Fil sa piletinom (za tortilje): Pileće, belo, meso iseckati na sitne kockice i staviti ga, na zagrejano ulje, da se dinsta. Posuti ga sa biozačinom i biberom, po ukusu.
5. Papriku očistiti od semenki i iseći je na kockice. Mladi, crni, luk iseći na krugove a beli luk sitno iseckati. Crveni pasulj dobro isprati, pod mlazom hladne vode, kao i kukuruz šećerac.
6. Isprženo meso izvaditi u tanjir a u masnoću, gde se pržilo meso, ubaciti papriku, crni i beli luk i dinstati pet minuta.
7. Zatim dodati pasulj i kukuruz šečerac, pa nastaviti sa dinstanjem, još pet minuta.
8. Zatim sipati pasirani paradajz, dobro promešati i krčkati dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se fil prohladi.
9. Filovanje tortilja: Uzeti jednu tortilju i staviti je na radnu površinu. Na sredinu staviti tri kašike fila i .uviti je u rolat. Tako uraditi i sa ostalim tortiljama. Spremljene tortilje poređati u pleh, preko pek papira.
10. Kiselu pavlaku, pasirani paradajz i koncetrat paradajza dobro sjediniti i, obilno, premazati poređane tortilje.
11. Preko premazanih tortilja posuti narendani kaćkavalj, pa preko posuti sa parmezanom.
12. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Kada porumene izvaditi ih i ostaviti da se malo prohlade.
13. Poslužiti ih uz tartar sos (kisele krastavčiće iseckati sitno i dobro iscediti. Mirođiju, takođe, sitno iseckati. Sjediniti majonez, krastavčiće i mirođiju i dobro promešati). Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар