Странице

уторак, 23. мај 2017.

Doručak ili večera - iz rerne

Potrebno je:

  • 2 kašike putera
  • 2 kašike ulja
  • 200 g suhomesnatog (po izboru)
  • 1 veći paradajz
  • 1 sveža zelena paprika
  • 150 g izdrobljenog sira
  • 6 jaja
  • suvi biljni začin
  • biber
  • origano
  • beli luk u prahu
  • bosiljak
  • mirođija

Priprema:

1. Uzeti pleh, vel. 35x20 cm, staviti u njega masnoću i staviti u rernu da se otopi. Izvaditi pleh, a rernu ugrejati na 200 stepeni. Suhomesnato iseći na trake, pa 2/3 isečenog rasporediti po dnu pleha.
2. Zatim papriku iseći na komadiće, pa nju staviti preko suhomesnatog.
3. Paradajz iseći na krugove, pa ga rasporediti preko sastojaka u plehu.
4. Preko paradajza staviti izdrobljeni sir, pa razbiti jaja., pazeći da jaja ostanu cela, nerazlivena.
5. Jaja posuti biberom, suvim biljnim začinom i navedenim začinima. Po vrhu rasporediti ostatak suhomesnatog i malo izdrobljenog sira.
6. Staviti, u zagrejanu rernu, da se peče, na 200 stepeni. Kada su jaja ispečena izvaditi i poslužiti. Jako brzo a veoma ukusno. Probajte!

Нема коментара:

Постави коментар