Странице

петак, 19. мај 2017.

Eurokrem torta

Potrebno je:

  • 1 pakovanje gotovih, tamnih, kora za tortu

Fil I:

  • 700 g eurokrema
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g čokolade

Fil 2:

  • 1/2 kg čokoladnog šlag krema
  • 400 ml kisele vode

... i još:

  • 400 ml čokoladnog mleka

Priprema:

1. Fil I: Kiselu pavlaku staviti u dublju posudu i razbiti je žicom za mućenje. Dodati omekšali eurokrem i čokoladu, rastopljenu na pari (i prohlađenu), pa, žicom za mućenje, dobro sjediniti krem. Od umućenog krema odvojiti šest, punih, kašika, za ukrašavanje torte.
2. Fil II: U dublju posudu staviti šlag krem i uz, postepeno, dodavanje kisele vode, dobro, umutiti.
3. Na plato za tortu staviti prvu koru i natopiti je čokoladnim mlekom. Preko kore rasporediti trećinu fila sa šlagom, pa preko rasporediti trećinu fila sa eurokremom. Preklopiti drugom korom. I drugu koru natopiti čokoladnim mlekom, pa ponoviti postupak sa filovima (fil sa šlagom - fil sa eurokremom). Na kraju staviti treću koru (drugu i treću koru, kada se stave, malo pritisnuti da se zalepe za fil), pa i nju natopiti čokoladnim mlekom i rasporediti fil sa šlagom, pa fil sa eurokremom. Celu tortu premazati, ostatkom, fila sa šlagom. Tortu ukrasiti odvojenim filom sa eurokremom.
4. Tortu ostaviti u frižider, da prenoći, pa je sutradan poslužiti.

Tortu sam videla na internetu (Kristina Recepti) i morala sam da je napravim, sa nekim mojim, malim, izmenama. Toliko je kremasta da se kore i ne osećaju, kao da jedete sladoled. Jednom rečju - fantastična torta!!

Нема коментара:

Постави коментар