Странице

уторак, 16. мај 2017.

Ferero rolat bez pečenja

Za koru:

  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 200 g rastopljenog maslaca
  • 100 ml čokoladnog mleka

Za krem:

  • 100 g čokolade
  • 130 g maslaca
  • 3 kašike nutele
  • 50 g mlevenog lešnika
  • 100 g iseckanog lešnika

Priprema:

1. Krem: U manjoj šerpici staviti iseckani maslac i izlomljenu čokoladu, pa je staviti na vatru, da se smesa rastopi. Skloniti sa vatre i dodati nutelu. Kašikom dobro sjediniti, pa dodati mleveni i iseckani lešnik. Promešati, da se sastojci sjedine.
2. Kora: U vanglicu staviti mlevenu plazmu, dodati rastopljeni maslac i čokoladno mleko, pa rukom, zamesiti smesu. Zamešenu smesu prebaciti na, nauljenu, alu foliju. Preko nje staviti providnu foliju i, oklagijom, razviti koru, debljine 3 mm.
3. Preko razvijene kore premazati 2/3 fila. Fil ravnomerno rasporediti preko cele kore. Pomoću folije uviti rolat i ostaviti u zamrzivač, na pola sata. Zatim izvaditi rolat iz zamrzivača, skloniti foliju i rolat prebaciti na tacnu, za posluženje. Premazati ga ostatkom fila i ostaviti još 10 minuta u zamrzivač (može i u frižider, ali ovo je način da se fil brže stegne). Izvaditi rolat, iseći na parčiće i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар