Странице

субота, 06. мај 2017.

Kremasta keks torta

Kora:

  • 200 g pti - ber keksa, sa maslacem
  • 150 g mlečne čokolade
  • 50 g crne čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

Fil:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 250 g mlečne čokolade
  • 250 g krem sira
  • 2 kašičice želatina

Dekoracija:

  • 100 ml slatke pavlake

Priprema :

1. Kora : Keks izlomiti na sitne komadiće i ostaviti na stranu. U dublju posudu izlomiti mlečnu i crnu čokoladu. U drugu posudu sipati slatku pavlaku i staviti da se ugreje (ne sme da provri). Vrelu slatku pavlaku sipati preko, izlomljene, čokolade i mešati da se čokolada rastopi. Dobro sjediniti, da nema grudvica. Na kraju ubaciti, izlomljeni, keks i, kašikom, dobro sjediniti.
2. Uzeti uzak kalup, 30x11x8cm, i obložiti ga providnom folijom. Sipati pripremljenu smesu sa keksom, Kašikom ravnomerno rasporediti i, dobro, sabiti, da nema rupica. Ostaviti na sobnoj temperaturi, dok se sprema fil.
3. Fil: U jednoj, većoj, posudi izlomiti mlečnu čokoladu. U, drugoj, manjoj posudi zagrejati slatku pavlaku (ne sme da provri) i, vrelu, je preliti preko čokolade. Izmešati da se čokolada rastopi. Želatin preliti sa dve kašike, hladne, vode, ostaviti da nabubri (dovoljno je 2-3 minuta), pa ga staviti da se rastopi, na tihoj temperaturi. Paziti da ne provri. Rastopljeni želatin sipati u, vrelu, smesu sa čokoladom i dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi, na sobnoj temperaturi. U ohlađeni krem dodati krem sir i žicom za mućenje dobro umutiti, da se dobije kremasta smesa.
4. Fil preliti preko kore od keksa i, ravnomerno, ga rasporediti. Kalup prekriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač, na 2 sata.
5. Izvaditi kalup iz zamrzivača. Pomoću folije tortu izvaditi iz kalupa, skloniti foliju i tortu prebaciti na tacnu za posluženje.
6. Za dekoraciju umutiti čvrsto slatku pavlaku i premazati, samo, gornju površinu torte. Ostatak pavlake staviti u špric i ukrasiti površinu torte. Stranice ne premazivati.
7. Ostaviti tortu, pola sata, u frižider. Zatim je iseći i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар