Странице

уторак, 16. мај 2017.

Marinirani pileći bataci

Potrebno je:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • 3 kašike pikantnog senfa
  • 2 kašičice mlevene ljute paprike
  • 1 kašika meda
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 50 ml ulja
  • 50 ml belog vina

Priprema:

1. Pilećem mesu odstraniti kosti. Zaseći, po malo, sa unutrašnje strane (da se ne povredi kožica mesa), da bi se lakše ispeklo.
2. Sve navedene sastojke za marinadu staviti u odgovarajuću posudu i dobro izmešati, da se svi sastojci sjedine (beli luk potisnuti kroz presu za beli luk).
3. Svako parče mesa dobro istrljati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u frižider, 2 sata.
4. Posle datog vremena u podmazani pleh poređati meso, pa sa strane preliti sa mešavinom ulja i vina. Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 40 minuta.
5. Kada prođe 40 minuta izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče. Poslužiti uz prilog, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар