Странице

петак, 19. мај 2017.

Mladi grašak sa piletinom i šampinjonima

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa, bez koske
  • 200 g šargarepe
  • 80 g celera
  • 80 g paškanata
  • 80 g korena peršuna
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1/2 kg mladog graška
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 2 srednja krompira
  • mirođija
  • peršun
  • biozačin
  • biber

Priprema:

1. Meso, krompir i šargarepu iseći na kockice. Crni i beli luk sitno iseckati. Celer, paškanat i koren peršuna krupno izrendati. Šampinjone iseći na četvrtine.
2. Na malo ulja staviti iseckano meso, šargarepu, crni i beli luk, izrendani celer, paškanat i koren peršuna, promešati i ostaviti da se prži. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu.
3. Kada meso i povće malo omekšaju, ubaciti iseckani krompir, grašak, isečene šampinjone i pasirani paradajz. Sve dobro promešati, pa naliti sa litrom vrele vode.
4. Krčkati na tihoj temperaturi. Zaprška nije potrebna, jer će se jelo zgusnuti od krompira. Na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju i peršun (količina po želji), promešati i ako je potrebno dosoliti. Poslužiti uz salatu, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар