Странице

среда, 03. мај 2017.

Mućkalica sa piletinom

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (bez koske)
  • 3 struka mladog, crnog luka
  • 2 sveže paprike
  • 1 sveža, ljuta, paprika
  • 200 g šampinjona
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 3 veća paradajza
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 50 ml ulja

Priprema :

1. Crni luk, paprike i šampinjone iseckati sitno. Paradajz oljuštiti, pa i njega iseckati sitno. Meso iseći na kockice. Na zagrejano ulje staviti luk i papriku da se prže.
2. Kada povrće, malo, omekša ubaciti iseckani paradajz.
3. Promešati, pa dodati iseckano meso. Pržiti 10-tak minuta, pa dodati iseckane šampinjone.
4. Promešati i, odmah, sipati pasirani paradajz. Posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
5. Ne poklapati posudu i, na tihoj vatri, krčkati dok se tečnost ne pretvori u sos.
6. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар