Странице

субота, 06. мај 2017.

Narezane kifle

Za testo:

  • 700 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 100 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml jogurta
  • 80 ml ulja

Za fil:

  • 400 g feta sira
  • 1 belance

Priprema :

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera podići kvasac. U dublju posudu staviti brašno, pa dodati jaja, šećer, so, ulje, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Ako treba dodati još malo mleka. Umešeno testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti ga na 13 delova. Jedan deo radne površine premazati uljem. Od isečenog testa praviti loptice i stavljati na nauljeni deo radne površine. Kada ih sve poređamo, premazati ih uljem i ostaviti da narastu. Ne pokrivati ih.
2. Fil: Fetu sir izdrobimo viljuškom, dodamo jedno belance i umutimo, da postane kremasto. Uzeti jednu lopticu testa i staviti na radnu površinu. Ne treba stavljati brašno. Razviti u oblik pravougaonika (mada moje baš i nisu ličile na pravougaonik), na jednom kraju staviti fil, a drugi kraj testa narezati nožem, ali ne do kraja (da zarezi budu do 0,5cm od ivice testa).
3. Urolati testo i malo saviti.
4. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu. Kada kiflice narastu, premazati ih mešavinom žumanceta i malo mleka i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. Pečene kiflice izvaditi, pokriti krpom, da odstoje 15 minuta, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар