Странице

петак, 19. мај 2017.

Omlet sa kobasicom, kačkavaljem...

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 3 belanceta
  • 150 g dimljene kobasice
  • (ili bilo šta volite od suhomesnatog)
  • 1 veći paradajz
  • 150 g kačkavalja
  • 1/2 vezice iseckanog peršuna
  • biber
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Kobasicu iseckati sitno, paradajz iseći na tanje krugove, pa svaki krug na četiri dela, kačkavalj krupno izrendati. Na malo maslinovog ulja staviti kobasicu da se proprži.
2. Umutiti jaja i belanca, pa preliti preko pržene kobasice. Odmah staviti, preko i isečeni paradajz.
3. Pržiti na tihoj vatri (na mom šporetu to je na 1,5, pošto se temperatura meri od 1, 1,5 ... 3). Vi prilagodite vašem šporetu. Povremeno podići omlet sa strane i nagnuti tiganj, da bi jaja " kliznula" ispod da se brže isprže.
4. Zatim omlet posoliti i pobiberiti (po ukusu), pa posuti sa iseckanim peršunom i izrendanim kačkavaljem.
5. Poklopiti tiganj, da bi se kačkavalj lepo otopio i posle 2-3 minuta skloniti omlet. Poslužiti sa salatom i prilogom, po želji.
Savet:
Omlet spremite u teflonskom tiganju (najbolje u voku), da se jaja, prilikom prženja, ne bi zalepila za podlogu tiganja.

Нема коментара:

Постави коментар