Странице

уторак, 30. мај 2017.

Pečena pasrmka sa mlevenim orasima

Potrebno je:

  • 5 većih pastrmki
  • 200 g brašna
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 limuna
  • 5 grančica ruzmarina
  • začin za ribu

Priprema:

1. Pastrmku očistiti. Dobro je posuti, sa svih strana (kao i unutrašnjost ribe), začinom za ribu.
2. Limun iseći na polukrugove. U unutrašnjost ribe staviti kolutove limuna i po jednu grančicu, svežeg, ruzmarina. Začinjenu ribu uvaljati u mešavinu brašna i mlevenih oraha.
3. Veći pleh prekriti pek papirom i podmazati ga uljem. Preko poređati, pripremljenu, ribu. Prekriti ribu pek papirom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, pola sata.
4. Zatim izvaditi pleh sa ribom iz rerne, skloniti pek papir, okrenuti ribe, ponovo prekriti pek papirom i vratiti u rernu, još pola sata.
5. Poslužiti pastrmku dok je topla, sa izvanrednom hrskavom koricom.

2 коментара: