Странице

понедељак, 29. мај 2017.

Pizza palačinke

Potrebno je:

  • 13 palačinki

Za fil:

  • 300 g mlevenog svinjskog mesa
  • 200 g mesnate slaninice
  • 150 g šampinjona
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice crvenog bibera
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 1 kašičica origane
  • peršun
  • ulje
  • kečap

Za preliv:

  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 100 ml gustog jogurta

I još:

  • 250 g kačkavalja

Priprema

1. Svako ima svoj recept za palačinke, a i ja sam objavila recept na blogu - Testo za, veoma, mekane palačinka, pa nisam htela ponovo da ga pišem. Ovog puta sam ih pržila u tiganju, vel. 25 cm.
2. Fil: Slaninicu iseckati na kockice, pa je staviti na zagrejano ulje da se prži.
3. Kada slaninica pusti svoju, prijatnu, aromu, dodati mleveno meso i dobro ga, varjačom, usitniti.
4. Čim meso promeni boju (pobeli) ubaciti sitno iseckani crni luk. Promešati da se svi sastojci sjedine. Posuti biberom (obe vrste) i suvim biljnim začinom i dinstati dok meso bude skoro prženo.
5. Zatim ubaciti sitno isečene šampinjone i iseckani beli luk. Dinstati dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Posuti sa origanom, sitno iseckanim peršunom, promešati i skloniti da se ohladi.
6. Uzeti pleh, vel. 40x23 cm i dobro ga premazati uljem. Staviti jednu palačinku na radnu površinu, preliti je sa malo kečapa, pa staviti dve kašike fila, i uviti u rolnicu (jednu i drugu stranu, malo, saviti unutra, pa uviti u rolnu - da fil ne bi iscureo).
7. Poređati uvijene palačinke u pleh.
8. Za preliv sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, pa preliti poređane palačinke.
9. Preko, obilno, narendati kačkavalj.
10. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada se kačkavalj otopi i dobije lepu, rumenu boju izvaditi pleh, malo prohladiti, iseći i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар