Странице

субота, 06. мај 2017.

Pohovane svinjske šnicle sa mlevenim orasima

Potrebno je:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • senf
  • suvi biljni začin
  • biber

Smesa za pohovanje:

  • 150 g brašna
  • 150 g prezli
  • 2 kašičice karija
  • 80 g mlevenih oraha
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašičie soli

Za prženje:

  • mast ili ulje

Priprema :

1. Meso iseći na tanke šnicle, pa ih, dodatno, tučkom za meso još malo istanjiti. Svako parče mesa posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, pa ih premazati (sa obe strane) senfom. Začinjeno meso ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat.
2. Smesa za pohovanje: U jednoj, dubljoj, posudi razbiti jaja, posoliti ih i umutiti. U drugoj posudi staviti brašno, dodati kari i dobro sjediniti. U trećoj posudi staviti prezle i mlevene orahe, pa ih, kašikom, dobro sjediniti.
3. Izvaditi meso iz frižidera. Svako parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim ga provući kroz umućena jaja i, na kraju, uvaljati u mešavinu prezli i mlevenih oraha.
4. U dubljem tiganju staviti masnoću i staviti na šporet da se otopi i zagreje. U zagrejanu masnoću stavljati parčiće pripremljenog mesa i pržiti na srednjoj temperaturi.
5. Isprženo meso vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Ispohovano meso poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар