Странице

уторак, 09. мај 2017.

Punjeni čokoladni mafini

Potrebno je:

  • 360 g brašna
  • 180 g šećera
  • 100 g Menaž čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 jaje
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml čokoladnog mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Krem:

  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema :

1. Krem: Prvo se sprema krem, da bi se stegao, dok se spremaju mafini. Pavlaku staviti u manju šerpicu i staviti na vatru, da se ugreje. Ne sme da provri. U drugu šerpicu izlomiti čokoladu, pa je preliti, vrelom, pavlakom i dobro umutiti, žicom za mućenje. Dobijeni penasti krem ohladiti na sobnoj temperaturi, pa ga ostaviti u frižider, da se stegne.
2. Testo za mafine: U vanglicu razbiti jaje i umutiti ga, uz dodavanje šećera. Dodati jogurt, ulje i čokoladno mleko. Dobro sjediniti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i kakaom, pa dodati u umućenu smesu. Na kraju dodati čokoladu, prethodno rastopljenu na pari. Dobro umutiti, da se čokolada sjedini sa ostalim sastojcima.
3. U kalupe za mafine staviti papirne korpice i sipati testo, do 2/3 zapremine papirnih korpica. Staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pečene mafine izvaditi i ohladiti.
4. Ohlađene mafine, pažljivo, ne vadeći ih iz papirnih korpica izdubiti, ostavljajući po 5 mm, sa strane. Izvađeno testo izmrviti.
5. Izvaditi krem iz frižidera (koji je trebao da se stegne) mikserom dobro umutiti. Odvojiti 1/3 krema i pomešati sa izmrvljenim testom. Dobijenom smesom napuniti mafine. Ostatak krema staviti u špric za ukrašavanje i ukrasiti svaki mafin. Preko krema rasporediti, jestive, perlice i šećerne cvetiće.

Нема коментара:

Постави коментар