Странице

уторак, 09. мај 2017.

Punjeno pecivo

Za testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 4 kašike ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli

Za fil:

  • 250 g feta sira
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g suhomesnatog (po izboru)

Priprema :

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U dublju posudu staviti brašno, pa dodati ulje, jaje, jogurt, so, šećer i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Prebaciti testo na pobrašnjenu, radnu, površinu i mesiti malo duže, dok testo ne postane elastično (ako treba dodati još malo brašna).
2. Umešeno testo ponovo vratiti u posudu gde se testo zamesilo, uvući ga u veću kesu i ostaviti preko noći u frižideru.
3. Fil: Fetu sir viljuškom izdrobiti. Kačkavalj i suhomesnato iseći na male kockice, pa dodati u izgnječeni sir i sve dobro sjediniti.
4. Narednog dana izvaditi testo iz frižidera, prebaciti ga na pobrašnjenu, radnu površinu i razviti u obliku pravougaonika, debljine 0,5 cm. Iseći uzdužno na šire trake, pa, po širini, iseći testo na veće kocke. Fil rasporediti na sve, isečene, kocke. Celom dužinom, donje, strane testa staviti fil, pa preklopiti sa gornjom stranom testa. Viljuškom pritisnuti ivice, da ne iscuri fil. Kao kod pancerota.
5. Tako spremljeno pecivo staviti da se prži na zagrejanom ulju. Kada porumeni jedna strana, okrenuti da se i druga strana isprži. Pržiti na srednjoj temperaturi, da ne bi testo naglo porumenelo, a da se u sredini ne ispeče.
6. Ispečeno pecivo vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti tople sa jogurtom, kiselim mlekom, ajvarom...

Нема коментара:

Постави коментар