Странице

субота, 13. мај 2017.

Sataraš sa pavlakom

Potrebno je:

  • 600 g paradajza
  • 3 paprike
  • 1 ljuta papričica (ne mora)
  • 1 mlada tikvica
  • 3 jajeta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema:

1. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Papriku i ljutu papričicu očistiti od semenki, tikvicu oljuštiti, pa zajedno iseći na kockice. U dublji tiganj sipati malo ulja, pa dodati pripremljeno povrće. Posuti začinom i biberom (po ukusu). Dinstati na tihoj vatri, sve dok sok koji je pustio paradajz ne postane gust. Tada dodati umućena, posoljena, jaja, pa promešati da se jaja sjedine sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati pavlaku, promešati i pustiti da se krčka još dva minuta. Poslužiti toplo.

Нема коментара:

Постави коментар