Странице

субота, 13. мај 2017.

Sočne pljeskavice

Potrebno je :

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 12 kašika vode
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • biozačin
  • biber

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi staviti mleveno meso. Dodati sitno iseckani crni i beli luk. Zatim dodati čašu kisele pavlake i viljuškom sve sjediniti. Dodati biozačin i biber, količina, po ukusu. Dodati jaja i vodu, pa viljuškom umutiti. Na kraju sipati brašno sa pecivom i sve dobro sjediniti. Ostaviti u frižider (poklopljeno) da odstoji, najmanje jedan sat.
2. U tiganj sipati ulje i zagrejati ga. Kašikom vaditi pripremljenu smesu (kašiku prvo umočiti u ulje) i stavljati u tiganj, na zagrejano ulje. Malo je pritisnuti, kašikom, da bi dobila oblik pljeskavice. Pljeskavice pržiti na srednjoj temperaturi i nekoliko puta ih okretati, prilikom prženja.
3. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih preko kuhinjskog papira, da bi papir upio višak masnoće.
4. Poslužiti uz prilog i salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар