Странице

среда, 03. мај 2017.

Sočni čokoladni kolač sa majonezom

Potrebno je:

  • 200 g majoneza
  • 200 ml jake, skuvane, kafe
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera sa ukusom ruma

Preliv za kolač:

  • 100 g Menaž čokolade
  • 50 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 ml likera od višanja
  • 1 kašika (vrhom puna) kisele pavlake
  • 1 kesica vanil šećera sa ukusom ruma

Priprema :

1. U vanglicu staviti skuvanu (prohlađenu) kafu, dodati šećer i umutiti, da se šećer rastopi. Dodati majonez, kakao, brašno sa pecivom i rum šećer. Dobro umutiti i sipati u kalup 30x20cm, čije je dno obloženo pek papirom., a stranice premazane margarinom. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je kolač ispečen) izvaditi i ohladiti. Ohlađeni kolač prevrnuti na radni sto, skloniti pek papir i vratiti u pleh, ali tako da donja strana sada bude na površini.
3. Preliv: U manju šerpicu staviti izlomljenu čokoladu, iseckani margarin, šećer u prahu, liker i rum šećer. Staviti na tihu temperaturu i, uz neprestano mešanje, otopiti. Rastopljenu smesu mešati da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodati kiselu pavlaku i mešati, na vatri, dok se pavlake ne rastopi.
4. Vruć preliv preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi, pa ostaviti u frižider, da se glazura stegne. Iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар