Странице

уторак, 09. мај 2017.

Svinjska rebra u marinadi sa nanom, bosiljkom...

Potrebno je:

  • 1,3 kg svinjskih rebara
  • 3 kašike gustog, grčkog, jogurta
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike kari sosa
  • 1 kašika čili sosa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • nana
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • ruzmarin

I još:

  • 1 kg krompira
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 50 ml ulja
  • 3 čena belog luka

Priprema :

1. Svinjska rebarca iseći na parčiće, po želji. U dublju vanglicu staviti grčki jogurt, kečap, kari sos, čili sos, soja sos, rastopljeni med, i suvi biljni začin. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
2. Nanu, bosiljak, majčinu dušicu i ruzmarin (količina po ukusu) sitno iseckati. Iseckano začinsko bilje ubaciti u vanglicu sa ostalim sastojcima i promešati.
3. U ovu marinadu uvaljati svako parče mesa, poklopiti i ostaviti u frižider, minimum dva sata.
4. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Staviti ga u dublju posudu. Posuti ga sa biberom, suvim biljnim začinom i alevom paprikom. Dobro promešati. Preliti sa uljem, dodati, na pola, isečeni beli luk i sjediniti.
5. Uzeti veću kesu za pečenje (Fino kese od 40x35 cm) i prvo staviti pripremljeni krompir. Preko krompira rasporediti meso, pa sve preliti ostatkom marinade. Dobro zatvoriti kesu (ja je dodatno vežem i koncem), staviti je u odgovarajući pleh i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni.
6. Posle sat vremena izvaditi pleh iz šporeta, raseći kesu i vratiti da se jelo zapeče. Poslužiti uz salatu, po želji (ja sam poslužila, uz dobro rashlađenu, salatu sa tikvicama - recept je na blogu).

Нема коментара:

Постави коментар