Странице

четвртак, 11. мај 2017.

Vanilice sa čokoladom

Potrebno je:

  • 180 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g brašna

Fil:

  • 140 g putera
  • 140 g šećera u prahu
  • 140 g čokolade
  • 2 kašike džema od šljiva

Priprema:

1. Umutiti penasto puter i šećer. Dodati žumance. mlevene orahe i brašno. Zamesiti i ostaviti testo u frižider, 30 minuta.
2. Zatim testo prebaciti na, blago, pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga, debljine 0,5 cm. Modlom za vanilice vaditi krugove testa i ređati ih u pleh, preko pek papira. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Paziti da vanilice ostanu svetle.
3. Pečene vanilice izvaditi i ostaviti da se ohlade.
4. Fil: Puter i šećer penasto umutiti, pa dodati rastopljenu (i ohlađenu) čokoladu. Dobro sjediniti, na kraju dodati džem od šljiva i dobro promešati.
5. Vanilice spajati pripremljenim filom i, ko voli, može da ih uvalja u šećer u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар