Странице

петак, 16. јун 2017.

Čokoladne kocke sa keksom

Potrebno je:

  • 1 kg pti ber keksa sa maslacem

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g šećera

Za natapanje keksa:

  • mleko

Priprema:

1. Fil : Od 1 l mleka odvojiti 300 ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom čokoladom, staviti na vatru. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. U proključalo mleko sipati razmućeni puding i, žicom za mućenje, skuvati krem.
2. Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni maslac i dobro sjediniti. Na kraju ubaciti mlevene orahe i promešati.
3. Na odgovarajući plato poređati keks, natopljen u mleko, pa preko premazati tankim slojem fila. Ređati dok ima keksa i fila. Ostaviti fila da sa njim premažete ceo kolač.
4. Po površini kolača posuti mlevene orahe i ostaviti kolač u frižider. Najbolje je da kolač prenoći u frižideru, da bi keks omekšao. Kolač iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар