Странице

среда, 21. јун 2017.

Čokoladni puding i puding sa nanom

Puding sa nanom:

  • 20 g sveže nane
  • 300 ml mleka
  • 30 g gustina
  • 50 ml vode
  • 100 g šećera

Puding sa čokoladom:

  • 800 ml mleka
  • 200 g mlečne čokolade
  • 60 g gustina
  • 100 ml vode

Priprema:

1. Puding sa nanom: Očišćene listove nane staviti, zajedno sa mlekom, u blender i, dobro, izblendati (ja sam to uradila u nutribulletu).
2. Zatim mešavinu mleka i nane prebaciti u, odgovarajuću, posudu, dodati šećer, pa staviti na šporet, da provri. Kuvati, na srednjoj temperaturi, tri minuta.
3. Za to vreme razmutiti gustin, sa vodom. Dodati razmućeni gustin i skuvati, kao svaki, puding. Skuvani puding rasporediti u, odgovarajuće, čaše, do 1/3, ukupne zapremine čaše (koje prethodno treba isplaknuti hladnom vodom).
4. Puding sa čokoladom: U, dublju, posudu sipati mleko, dodati izlomljenu čokoladu i staviti da provri (šećer nije potreban, zbog čokolade). Žicom za mućenje sjediniti mleko i, rastopljenu, čokoladu.
5. Gustin razmutiti sa vodom i dodati u provrelo mleko. Mešati dok se ne skuva, kao, svaki, puding. Skuvani puding sipati preko pudinga sa nanom.
6. Ostaviti da se, puding, ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga ostaviti u frižider, da se dobro, ohladi. Ovo morate, obavezno, da napravite. Dobiće te puding, fantastičnog ukusa, čokolade i nane.

Нема коментара:

Постави коментар