Странице

четвртак, 01. јун 2017.

Kajzerice

Testo:

  • 550 g brašna (T-500)
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • 80 g putera
  • 1 jaje

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i sačekati da uskisne. U odgovarajućoj posudi staviti brašno, pa dodati rastopljeni puter, šećer, so, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Mesiti dotle dok testo ne postane elastično. Prilikom mešenja dodavati po malo brašna, da se testo ne bi lepilo. Umešeno testo ostavoti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Kada je testo naraslo prebaciti ga na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti na deset jufkica. Od svake jufkice napraviti lopticu i poređati ih u pleh, preko pek papira. Ostaviti da narastu.
3. Narasle kajzerice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, pa ih posuti sa susamom (kada ste posuli testo sa susamom još jedanput pređite četkicom sa mešavinom za premazivanje - tako ćete sprečiti da susam otpada). Na kraju testo zarezati u obliku krsta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
4. Pečene kajzerice izvaditi i pokriti krpom, da odstoje 10-ak minuta. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар