Странице

петак, 09. јун 2017.

Krompirići sa ruzmarinom, belim lukom i limunom

Potrebno je:

  • 800 g mladih krompirića
  • 2 struka, svežeg, ruzmarina
  • 2 veća čena belog luka
  • 1/2 limuna (sok)
  • sveže mleveni crni biber
  • suvi biljni začin
  • himalajska so

Priprema:

1. Kromiriće očistiti i prepoloviti ih na pola, po dužini. Prebrisati ih kuhinjskom krpom, da bi bili suvi.
2. U, odgovarajuću, posudu sipati ulje i staviti da se zagreje (na srednjoj temperaturi), Na zagrejano ulje staviti krompiriće, promešati, poklopiti i pržiti 10-ak minuta. Zatim dodati, grančice ruzmarina i očišćeni, i na pola presečeni, beli luk. Nastaviti sa prženjem.
3. U toku prženja krompiriće više puta promešati, da ne bi zagoreli. Kada su krompirići isprženi, posoliti ih i posuti, sveže, mlevenim biberom. Blago ih promešati. zatim, malom, kašičicom ih poprskati limunovim sokom. Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti pet minuta, da odstoje.
4. Krompiriće poslužiti uz prilog po želji.

2 коментара: