Странице

уторак, 20. јун 2017.

Lepinjice sa jogurtom i začinskim biljem

Potrebno je:

  • 400 g belog brašna
  • 200 g palente
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1,5 kašičica himalajske soli
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 300 ml gustog jogurta
  • 1 kašika suvog, peršuna
  • 1 kašika suve, mirođije
  • 1/2 kašike origana
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera

Priprema:

1. U jogurt staviti sodu bikarbonu (staviti u dublju posudu) i ostaviti na stranu, dok se pripreme ostali sastojci.
2. U vanglicu staviti brašno, palentu, so, kvasac, jaje, maslinovo ulje, kurkumu, biber i, začinsko bilje, peršun, mirođiju i origano. Promešati varjačom. Dodati jogurt, sa sodom bikarbonom, pa zamesiti testo. Testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti pola sata, da odmori.
3. Zatim testo prebaciti na, pobrašnjeni, radni sto i podeliti ga na osam delova.
4. Uzeti veliki pleh, od el. šporeta,i dno prekriti pek papirom. Nauljanim rukama, od svakog dela testa napraviti lepinjicu, debljine 0,5cm. Napravljene lepinjice poređati na pleh, preko pek papira, i ostaviti pola sata.
5. Za to vreme uključiti rernu da se zagreje, na 170 stepeni. Lepinjice premazati mešavinom vode i, suncokretovog, ulja, u razmeri 1:1. Staviti da se peču.
6. Čim lepinjice, blago, porumene izvaditi ih iz rerne, još jedanput ih, premazati mešavinom vode i ulja, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Poslužite ih i uživajte u, njihovom, divnom ukusu i mirisu.

Нема коментара:

Постави коментар