Странице

четвртак, 29. јун 2017.

Lepinjice sa jogurtom

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • 30 g rastopljenog putera

...i još:

  • 1 žumance
  • malo mleka

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaja, mleko, jogurt, rastopljeni puter i pripremljeni kvasac. Umesiti testo. Testo mesiti dok ne postane elastično i prestane da se lepi za ruke. Ostaviti ga da uskisne.
2. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti ga na 12 delova.
3. Od svakog dela napraviti lopticu i poređati lepinje u pleh, preko pek papira. Ostaviti da narastu.
4. Narasle lepinjice premazati mešavinom žumanceta i, malo, mleka i staviti da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
5. Kada testo porumeni izvaditi ga i pokriti krpom, da se prohladi. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар