Странице

субота, 24. јун 2017.

Pikantan krompir sa svinjskim ražnjićima

Za krompir:

  • 1 kg krompira
  • 100 ml piva
  • 100 ml belog vina
  • 100 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašičica crvenog, ljutog, bibera
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 struka svežeg ruzmarina

Svinjski ražnjići:

  • 1/2 kg svinjskog mesa, od plećke
  • suvi biljni začin
  • crni biber
  • 1/2 kašičice mlevenog kima

Priprema:

1. Prvo pripremiti ražnjiće. Meso iseći na veće kocke. Posuti ih kimom, biozačinom i biberom (suvi biljni začin i biber dodati po ukusu), pa dobro utrljati u meso. Ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat, da bi meso upilo miris začina.
2. Drvene štapiće, za ražnjiće, potopiti u vodu, pola sata (da se meso ne bi zalepilo prilikom skidanja, kada se ispeče). Izvaditi meso iz frižidera i nanizati ga na štapiće.
3. Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine. U odgovarajuću posudu sipati pivo, belo vino, vodu,pa dodati, senf, soja sos, suvi biljni začin i biber. Dobro sjediniti.
4. U posudu sa poklopcem, koja ide u rernu, izručiti krompir, pa sipati pripremljenu smesu. Promešati. Ubaciti, oljuštene, češnjeve belog luka i strukove ruzmarina.
5. Preko poređati ražnjiče. poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Jelo peći jedan sat. Zatim izvaditi posudu iz rerne, pažljivo, otklopiti i vratiti u rernu, da se jelo zapeče.
6. Poslužiti uz salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар