Странице

петак, 16. јун 2017.

Pileća džigerica sa povrćem - iz rerne

Potrebno je:

  • 1,5 kg pileće džigerice
  • 5 srednjih glavica crnog luka
  • 4 veća čena belog luka
  • 1/2 kg šampinjona
  • 3 veće paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 5 kašika pasiranog paradajza
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 vezica iseckanog peršuna
  • 300 ml belog vina
  • crni biber
  • crveni biber
  • aleva paprika
  • majoran
  • lorber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

1. Prvo pripremiti džigericu. Očistiti je od svih žilica, staviti u dublji sud i preliti mlekom, da džigerica bude potpuno potopljena. Ostaviti u frižider, najmanje 3-4 sata. Izvaditi iz frižidera, prosuti tečnost i džigericu, dobro, isprati u hladnoj vodi. Sada je spremna za korišćenje.
2. U veću i dublju šerpu staviti, oko, 120 ml ulja da se ugreje. Na ugrejano ulje dodati crni luk isečen na rebarca, sitno isečen beli luk i papriku isečenu na šnitove.
3. Promešati, 1-2 minuta, pa dodati šampinjone, isečene na pola ili na četvrtine i iseckani peršun.
4. Promešati, pa ubaciti džigericu.
5. Dodati crni i crveni biber, majoran, suvi biljni začin (začine dodati po ukusu), kao i pasirani paradajz, lovor i pola kašičice šećera. Sve dobro promešati (nije potrebno da se dinsta, samo da se sastojci sjedine), pa posuti sa alevom paprikom, promešati i naliti sa vinom.
6. Pripremljenu smesu preručiti u odgovarajuću posudu za pečenje. Jelo staviti u hladnu rernu i uključiti na 200 stepeni. Pola sata, od momenta ključanja, izvaditi posudu iz rerne, kašikom promešati jelo i vratiti jelo u rernu, da se zapeče.
7. Gotovo jelo izvaditi da se malo prohladi i poslužiti uz salatu, po izboru. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар